Offline

Min dator ligger i koma. Det var efter ett rutiningrepp igår på eftermiddagen som datorn inte återfick medvetandet, trots otaliga återupplivningsförsök.

Felet är fysiskt, inte psykiskt. Alltså i hårdvaran (själva maskinen), o. inte i mjukvaran (programmen). Den får helt enkelt inte strömm. Jag trodde först att det var ett viktigt organ som hade gett upp, att akkun (batteriet) var trasigt eller att det var någon löskontakt där. Men efter att nu på förmiddagen ha konsulterat en specialist kan jag utesluta akkusvikt.

Datorn drabbades av liknande symptom för ett par år sedan, men tillfrisknade då helt mirakulöst utan behandling. Därför vet jag inte vilken meducin jag skall sätta in nu.

Så, om det inte sker ett mirakulöst tillfrisknande kommer det att vara ganska tyst på den här bloggen en tid framåt. Hur länge beror på vilka åtgärder det beslutas om.

Helvete oxo!!!

Annonser

11 svar to “Offline”

 1. Verkligen förargligt :(

 2. Datorn får sin strömförsörjning via ett nätaggregat som samtidigt laddar batteriet. Om nätaggregatet pajar fungerar datorn tills batteriets laddning är förbrukad.

  Ett nätaggregat kan du köpa från ELFA för 59,10 Euro + moms. Det är bättre och stör din bildskärm mindre än det som i original hör till din ACER dator.

  https://www1.elfa.se/elfa~fi_sv/b2b/catalogstart.do?tab=catalog

 3. Tankesultanen Says:

  Varje gång din dator pajar låter det som om världens undergång är kommen haha.. men jag vet, jag blir galen bara nätet är nere en dag.. Och idag är jag superpissed för att mitt bankkort åts upp av bankomaten och jag nu har noll kronor att handla för fram tills dess att jag får ett nytt kort i slutet av nästa vecka. Jag kommer döden dö.. :(

 4. Tankis: varför måste du få ett nytt kort? Tuggade bankomaten sönder det? När bankomaten svalde mitt kort för några år sen (för att jag var stressad och inte insåg vilket fel jag gjorde, utan upprepade samma fel fyra gånger) var det bara att gå till banken så fort det blev vardag så plockade personalen fram kortet åt mig. Hoppas du har lite makaroner och havregryn i skåpet så att du överlever… eller att du har snälla vänner som bjuder på mat så länge.

 5. Joder!
  (Hoppas jag använde det rätt nu.)

 6. Tankesultanen Says:

  =>Yvonne! Ja, jag tänkte faktiskt tanken då katastrofen var ett faktum, att jag skulle bege mig till banken på måndagen och be dem plocka fram kortet åt mig eftersom det inte finns ngn anledning till att själva kortet är kraschat.. men.. sen kom jag på att there is a big but.. bankomaten var i anslutning till.. en toalett.. alltså ingen bank. :( Därför valde jag att makulera mitt kort och skaffa ett nytt istället för att försöka jaga en av bankens utvalda servicetekniker som ändå inte har befogenhet att ge mig kortet åter. Man ska aldrig lita på en bank, eller en kungsholmare.. :)

  Förövrigt räckte det med ETT fel för att kortet skulle försvinna.. ARRRGG!! Jag knappade in rätt (!) kod, fick bekräftat att kortet var påväg ut, ”var god vänta”.. men då började automaten pipa dovt och sen stod det att kortet behållits och att SEB använder mitt kapital för att täcka deras stora bolånekreditförluster.. eller ngt i den stilen.. ;)

  Men tack, jag klarar mig sa Burre Busse.. fick låna syrrans kreditkort igårkväll och tog ut ett lakan så slipper jag leva på luft och kärlek.. :)

 7. Tankis: Vi kommentatorer får konferera sinsemellan nu då Tomas är utslagen. Bankkort med direct access till bankkonto borde ingen ha. Med ett Eurocard kreditkort behöver man aldrig några kontanter och inte heller växla valuta då man åker mellan Sverige och Finland eller annat land. Låt banken behålla bankkortet.

 8. Tankesultanen Says:

  hsg: Japp, vi måste ju låte det fria ordet leva vidare trots att den store Thomaso för tillfället har lämnat byggnaden.. ;) Men du, även om man har ett bankkort med Visafunktion som jag klarar man sig ju utan cash och utan att behöva växla valuta då man åker utomlands. Däremot är det klart att man är mer bunden till det kapital man har på kontot än med ett kreditkort. Dessutom riskerar man allt man har på kontot om kortet blir stulet i stället för ”bara” krediten.

 9. tomaskarls Says:

  Hmmm… Ni tycks ju klara er väldigt bra utan mig här. Kanske jag slutar blogga, så får det bli ett diskussionsforum om Tankis bankkort :)

  Hsg, tack för tipset! Det konstiga är att datorn inte ens funkar fast batteriet är fulladdat, som om den inte tog emot ström?!

  Tank, men det ÄR hela världen!!!!! Hela mitt liv finns i datorn. Alla mina komtakter finns där. Jag är ett vrak utan min dator :(

  Går det inte att göra ett vanligt kontantuttag i Sverige längre?? Gå in till en bank o. säga: Ge mig pengar!

  Yvonne: Det låter helt skummt det här med Tankis kort. Jag gissar att vi inte har hört hela sanningen :)

  Kat: Du svär bra på spanska :)

  hsg & Tankis: Jag tycker att det är roligt att ni smalltalkar här medan jag är isolerad från resten av världen :)

 10. Tankesultanen Says:

  Ja du Carlos!! Du kanske börjar förstå hur allt förhåller sig.. Alla vill läsa din blogg för att JAG är där.. inte för att du skriver några inlägg..! Ungefär som Melodifestivalen.. inte f-n är det någon som kollar på spektaklet för den fina musikens- eller den goda smakens skull.. nej, alla tittar för att de vill se Charlotte Perrellis bröst växa i direktsändning!! ;)

  Hoppas datorstrulet fixar sig snart!

 11. Tank: Ungefär som i Melodifestivalen. Just D.!! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: