Halleluja!

Ni kan inte tro vad som har hänt! Min gamla dator har gjort en Jesus, dvs. uppstått från de döda.

Datorn som för cirka en månad sedan dog, har nu mirakulöst vaknat till liv igen. Det var härom kvällen när kusinen, dataingenjören, var hit som uppvaknandet skedde. Kusinen trodde att det kansk kunde finnas organ (delar) i det döda datorliket som han kunde använda till att dopa sin egen maskin med. Vi obducerade liket här på köksbordet. Men efter några hummanden o. några kollar av produktnummer på nätet kunde kusinen konstatera att delarna inte skulle passa. Under obduktionen kunde kusinen inte se något som skulle kunna förklara datorns för tidiga bortgång. När den var ihopskruvad undrade han när jag senast försökt starta den. O. kan ni tänka er?! När han sekunden efteråt tryckte på knappen så startade fanskapet!!!

Nu kommer elaka tungor, som tex Tankesultanen, att säga att det var pga min dumhet som jag inte fick igång den, att jag inte fattat vad felet var. Men så är det inte. Datorn obducerades av en specialist på Geotrack, som konstaterade att det skulle kosta 712 euro att väcka Acern till liv igen.

Så kan det gå!

resurection1

Annonser

10 svar to “Halleluja!”

 1. Fin bild. Hollywood? :-P

 2. så där gör min HP ibland. Det kanske är en slags hämnd mot oss användare?

 3. tomaskarls Says:

  Anni: Det vette… ”fan” tänkte jag säga :)

  Maria: Säg inte så! Jag har en HP nu o. jag orkar inte, har inte råd, med såna här fasoner!!! :)

 4. Maken har också lyckats återuppliva min gamla dator, som sedermera övertogs av dottern, ett par gånger. Senast nu när hon hade köpt en egen, så nu är det yngste lillebror som har den. Men, när datorer börjar krångla så där är de nog så instabila att man undviker att använda dem. Det är lite för mycket spänning i tillvaron om man varje dag ska leva med ”startar, startar inte”.

 5. tomaskarls Says:

  Yvonne: Det märkliga är ju att man på en verkstad har konstaterat att moderkortet måste bytas för att den skall fungera igen. Jag har betalt över 90 euro för att få ett papper på att det måste bytas moderkort, o. att det kommer att kosta 712 euro. Sen funkar den mitt i allt helt perfekt!?!!

 6. Kusiner är bra att ha.

 7. Tankesultanen, yrar.. Says:

  Jag vet, Acers kan vara sådär ibland. Man måste trycka rätt rejält på startknappen för att få dem att starta. Jag borde ha sagt det åt dig men tog för givet att du kände till det redan..! ;)
  På fabriken öppnade de ju självfallet bara datorn direkt utan att trycka på startknappen först.. Nåväl 1000 spänn i soporna.. :)

  Min Acer var märklig för typ en vecka sedan. Jag satte igång den men precis då Windows skulle starta blev allt ba svart.. men då jag startade om den igen så funkade allt som det ska. Funderar faktiskt på att köpa en minibärbar nu så att jag kan börja jobba lite redan på kurwa-SL..

 8. tomaskarls Says:

  Kat: Ja det är dom. Men det var knappast kusinens förtjänst att datorn vaknade. Det är närmas ett mirakel :)

  Tank: Hmmmm…. :)

 9. Vissa elektronikkomponenter är självläkande. Även lödningar med t.ex. indiumlegeringar. Det är också stor kvalitetsskillnad på elektronik för olika ändamål. Rymd- och militärelektronik, industrielektronik har högre kvalitetskrav än elektronik som riktar sig till konsumenter.

  Byggsättet skiljer också. En förklaring till ditt mysterium kan du nog hitta om du studerar bifogade länk. Läs: Varför flip-chip? Nackdelar.

  http://www.tech.oru.se/epe/research/flip/flip.htm

 10. tomaskarls Says:

  hsg: Jag kan utan omsvep erkänna att jag är helt ”pihalla”, att det for över, att jag inte fattar något av det du länkade till. Elektricitet o. elektronik vet jag faktiskt nästan inget om :)

  Jag har ett svagt minne av att något liknande hände när jag just hade köpt Acern. Det verkar som att det kunde ha något att göra med att man har haft bort batteriet. Jag hade en svag känsla av att den skulle kunna ”vakna” nu oxo. Men jag trodde att när den varit på verkstan, så skulle dom ha upptäckt det där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: