Flyttblogg

Sista kvällen i en lägenhet känns alltid lite olustig. Jag minns att jag hade samma känsla i Helsingfors i juni.

Så gott som allt utom det mest nödvändiga är nedpackat i lådor. Lådor som står uppradade längs väggarna. Det som hängde på väggarna är nedtaget o. packat i lådor. Sladdar är urdragna o. mattor är ihoprullade. I hela lägenheten vilar en uppbrotts- o. osäkerhetsstämmning. Man vill bara sätta igång o. flytta till det nya stället, men här ska man sitta ännu en kväll. Man har monterat ner sitt gamla hem men inte ännu monterat upp det nya, o. någonstans emellan sitter man. Det känns som att man sitter i en existentiell transitohall.

Från det ena till det andra; det susar i mina öron. I morse när jag vaknade var jag helt döv på båda öronen. Det händer ibland eftersom mina öron är skapta så att de måste spolas med jämna mellanrum. Har alltså inget att göra med att jag skulle tvätta dom dåligt, måste jag väl påpeka innan Tankesultanen brister ut i skratt :)

Nå, jag åkte till hospitalet o. fick öronen spolade. Men ännu hör jag inget på det högra o. hörseln på det andra är oxo nersatt. I stället susar det, som det susar i säven en halvljumen sommarkväll. Otroligt irriterande! Men kvacksalvaren i mig säger att det kanske har något med förkylning att göra, o. kanske lite irritation efter spolningen, kanske…

Det är intressant att vara halvt döv ibland. man kan tro att det enda man använder hörseln till är att tillgodogöra sig information, något som kan kompenseras med att läsa. Men icke!

Det märks tydligt när hörseln är nedsatt, att man använder den till mycket annat. När man tex stiger upp från stolen hör man hur stolen flyttar sig o. vet på basen av det var den är, ungefär. När man kör bil hör man hur motorn o. däcken låter, o. kan dra slutsattser av det.

Spelar: I Let Love In/Nick Cave

Annonser

13 svar to “Flyttblogg”

 1. Tankesultanen, yrar.. ;) Says:

  Jonas Gardell har skrivit om en dam som lever med sina flyttkartonger som hon aldrig packar upp.. en riktig kärringroman som jag har läst.. Den boken får mig att tänka på dig.. är det alls ngn idé att packa upp på nya stället???? ;)

 2. Inflammerad hörselgång och litet retning av trumhinnan kanske. Fick du ngt rec på droppar?

 3. tomaskarls Says:

  Tank: Varför har du läst den om det är en kärringroman??? :)

  Nämen, på det nya stället kommer jag nog att bo en tid. Det enda som kan dra mig därifrån är Laetitia Casta, eller någon annan :)

  Där finns gott om plats förresten. Så nu kan du komma o. hälsa på. Inga mer ursäkter :)

 4. tomaskarls Says:

  Kat: Nope, fick inga droppar. Jag, o. hon, trodde att det var vatten kvar i örat när när jag hörde dåligt. Men det sitter i ännu, så det är ju knappast vatten i örat. Men ingen värk, inte ens det minsta. Bara ett lock för det högra örat…

 5. Sus i öronen, säger du? Jo, jo. Tomtar på loftet, säger jag! :-D

 6. tomaskarls Says:

  Anni: Ja, både och. Stackars mig! :)

 7. Valsalva, hjälper det alls?

 8. Om du hittar Laetitia, och ni gifter er, kan jag väl få vara best woman på bröllopet :) Och så tycker jag att Tankis-habib gott kan komma och hälsa på dig, så kan vi väl ses på stan eller nåt :)

 9. Tankesultanen, yrar.. ;) Says:

  Trevligt.. hur många kvadratmeter har du nu då? Typ ett slott?? Är inte omöjligt att jag gör en resa upp till nordpolen en dag för att hälsa på dig!! Cheb K. och fd 08:an MS bor väl inte allt för långt i från tror jag.. Och så Yvvan och Annie-luv som jag oxå kunde träffa på stan isf!!
  Men Yvonne-habibi, har du vägarna förbi stan (läs Sthlm) så ska jag bjuda dig på en latte vid Stureplan, bara att höra av dig isf! :)

 10. tomaskarls Says:

  Kat: Valsalva, vad är det? Jag har inte testat. Men värre har det inte blivit i öronen iaf.

  Yvonne: Well, det är knappast upp till mig att välja hennes brudtärnor. Men jag kan lova att lägga in ett gott ord för dig, OM det skulle bli aktuellt. Men hoppas inte på för mycket :)

  Tank: Ja, typ ett slott, men utan vallgrav.

  Om du reser till nordpolen kommer du inte att kunna träffa mig eller någon av de andra du räknar upp. Kommer du däremot till Österbotten ska det nog gå bra. Men du borde absolut komma hit :)

 11. Valsalva: Du håller för näsan och blåser ut ut mot stängd mun. Påverkar trycket i mellanörat.

 12. :) Fast nu var det ju inte hennes brudtärna jag skulle vara, utan din best man men eftersom jag är en kvinna måste det väl heta best woman :) Du vet, det här med manliga Lucior och så, då måste det väl finnas kvinnliga best (wo)men….

 13. tomaskarls Says:

  Kat: *antecknar* :)

  Yvonne: Jahaa… Nämen va fan! Klart att bestmannen ska få vara en kvinna o. brudtärnan man. Det är väl ingen skillnad. Bort med könsstereotypt tänkande! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: