Sexhjälp

”Sexköpare ska få hjälp”, läser jag högst upp på SvD:s nätupplaga när jag surffar in denna måndagmorgon i februari.

”Hmmmm….” tänker jag sen, ”hur ska den hjälpen se ut o. vad är det dom ska hjälpas med? Vilket är problemet som ska avhjälpas?”.

Det är klart, har man en sexualdrift så är det ju ett stort problem. Då bör samhället rycka in o. få bort den på något sätt. Vad jag vet är väl kastrering det enda som hjälper i längden.

Eller kanske tanken är att man ska hjälpa sexköparna att hitta en partner som inte kostar. En slags datingservice.

Nä men allvarligt talat. Nu tycker jag nog att man kört vilse. Jag tycker inte att man kan se sexköpare som sjuka, som några som behöver hjälpas. Märk nu att jag inte sätter likhetstecken mellan sexköpare o. sexmissbrukare. För sexmissbrukare finns det ju bevisligen, på samma sätt som det finns alkoholmissbrukare, drogmissbrukare o. spelmissbrukare. Vettigare hade varit att försöka hjälpa sexmissbrukare isf.

Sen kan man ju fundera på om det är rätt att kriminalisera något som är ett problem för folk? Jamenar, om man nu ska se det som en sjukdom eller någon personlighetsstörning att köpa sex, så är det då rätt att göra det olagligt? Jamenar, jag har inte hört om något program som ska möta snattarna i butiken eller biltjuvarna på gatan. Hur tänker man? Tänker man överhuvudtaget?

Det här låter i mina öron som en kamp mot väderkvarnar.

Annonser

12 svar to “Sexhjälp”

 1. ”Bostadsköpare ska få hjälp”
  ”Sexköpare ska få hjälp”

  Hmm…

 2. tomaskarls Says:

  tapZa: Hmmm…

 3. Det framgår ju ganska klart i artikeln vilken hjälp som avses och varför. Att köpa sex kan ju inte anses vara helt friskt och sjuka människor behöver den hjälp dom kan få.

 4. tomaskarls Says:

  Maria: Hmmm…

 5. Inte för att jag kan påstå att jag känner till sexköpare och deras situation, men jag håller med om att det är långt ifrån enkelt att definiera problemet och vad som ska avhjälpas, oavsett om man har läst artikeln eller inte. Antar att det finns en massa olika orsaker till att man köper sex. Om man köper sex för att man är utan partner, blir man ju inte mindre ensam för att verksamheten har kriminaliserats. Och är det då sjukt att köpa det man längtar efter? Då skulle man ju behöva datingservice, som du skriver. Jag läste en gång i någon av de svenska tidningarna om en torsk som hade uttalat sig i stil med att det är ändå bättre att betala för det man verkligen är ute efter, än att fjäska och bjuda på drinkar och sånt och ändå i förlängningen betala för det man vill ha. Han jämställde alltså vanligt raggande med prostitution. Om man köper sex för att frugan hemma inte har lust eller för att man vill pröva på något nytt och spännande är man förmodligen i en lite annan situation. Då beter man sig lite betänkligt ur moralisk synvinkel, men jag är fortfarande inte säker på om det kan benämnas sjukt. Är man däremot sexmissbrukare är det ytterligare något annat.

 6. tomaskarls Says:

  Yvonne: Det är komplexa frågeställningar. Just nu orkar jag faktiskt inte formulera ett längre o. bättre svar än det här åt dig :)

 7. Det är komplexa frågeställningar. Jag orkar inte formulera en bättre kommentar än dethär åt dig ;)

 8. tomaskarls Says:

  Kat: Kunde inte ha sagt det bättre själv :)

 9. Darwin Says:

  Escort,Gledjeflicka,Geisha Hora ,kalla det vad ni vill men detta ”fenomen”kommer alltid finnas. Och kan enklast forklaras med Evolutionar Psykologi.Grundat po Charles Darwins ideer.Elementer biologi. Mannen kallas Fast sex och kvinnan slow sex. Mannen vill sprida sina gener in i framtiden med so monga som mojligt. For att garantera sin genetiska overlevnad. Kvinnan investerar 9 monader av tid och resurser po att bera ett barn derfor moste hon vara mycket nogrann med vem hon gor i seng med. Foljdaktligen moste hon forsekra sig om att hennes partner har resurser(pengar) att ta hand om denna dyrbara bebis som e hennes sett att fora sina gener vidare. 1000 feminister kan go ut po krogen en kvell och se hur enkelt det e att fo hem en man for kvellen. 1000 men kan testa hur svort det e att fo hem en kvinna for kvellen. Po grottmenniskans tid var det mannen som kunde forse byn med mammutar som kunde velja bland kvinnorna. Dags datum er det mannen med Hus och Ferrari Enzo(Resurser) som kan velja och vraka(fora sina gener vidare)
  Tester har gjorts och detta e en kulturell universell sanning(hela verlden,fron Amazonas till Stockholm) att ner en kvinna listar det viktigaste i en kontakt annons hamnar…yes you guessed it Ekonomi hogst upp po listan.Rettvist?? Njae! och det skulle fo in oss po en Marxistist vs Social Darwinistisk disskussion,men det handlar inte detta forum om(Fast det e egentligen der detta fenomen grundar sig)Biologi och ekonomi.Stackars man…nej det e lika synd om kvinnan,ner mannen listar sin lista er det kroppsliga attribut som e hogst po listan(platt mage,fasta brost ungdomlig)alla tecken po att hon e bra ”material” att so sin sad for framtiden.Sammanfattningsvist kan jag bara sega att,det finns inga lyckliga horor,det handlar om fria val som .Och det existerar inte. De flesta menniskor lever en kompromiss ner det geller allt i livet.Lyxhoran(afferskvinnan som tjenar 20.000 dollar po en kvell)(Spitzer skandalen i new york)Om hon fick velja so hade hon nog hellre varit framstoende lekare som kom po botemedlet mot cancer,well i hennes fall kanske mer en karrier typ Britney spears.Men allt detta e fantasier en utopi som aldrig kommer forverkligas.Slutligen om ni vill minska antalet horor, moste stigmat smutsig hora kvarsto och den glamorosa stederskan lyftas till skyarna,ta bort alternativet helt for en 15 orig tjej som inte kommer bli lekare eller advokat,men har en omettlig aptit po Gucci bags.Den lyckliga horan finns inte,fast o andra sidan finns inte den lyckliga stederskan heller.Det skulle vara po det kulturella planet detta kan forendras.Kanske om 10.000 or ner voran biologi har forendrats i grunden

 10. tomaskarls Says:

  Darwin: Mycket att fundera på…

 11. hej ja mellan 25 35 år vill umgås me nån tjej i dag

 12. tomaskarls Says:

  Peter: Det här är ingen allmän datingsida, utan min personliga :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: