Pillerkorruption

Man hinner bara vakna o. sippa i sig de första kaffedropparna innan man läser något som gör en riktigt förbannad.

Vem fan kan man lita på?! Inte konstigt att man blir på gränsen till paranoit misstänksam mot allt. Hur många av alla hälsodirektiv är egentligen beställningsjobb av kapitalet? Hur ska man veta?

Till exempel kolesterolsänkande mediciner har kritiserats av vissa. Man kan fråga sig hur mycket deras hälsofrämjande effekt har att göra med att de säljs för miljarder världen över. Samma sak med SSRI-medicinerna som man matar snart varannan tonåring med.

Kan ingen reda upp i den här skiten!?

Annonser

7 svar to “Pillerkorruption”

 1. lugn lugn luuugn i skogen. Världen e KASS som min son så svenskt sku uttrycka sig, inge att hetsa för, då blir man bara psykstörd(are)
  Vem bryr sig om hälsodirektiv? Man ska leva som d känns bäst! D mesta dom häver ur sig ändrar dessutom o blir ”onyttigt” när dom kommer på nästa humbug.
  ”mårånpuss kan ge fluss”-loppan

 2. diddeli doooo diddeli daaa, ja kom in ida:-D

 3. Nu förstår jag inte hur du menar med kopplingen till SSRI-mediciner här

 4. tomaskarls Says:

  Spammeli: Ja, allt är bara skit o. alla bara ljuger! Det krävs en revolution. Power to the people! :)

  Spamfiltret kanske har tröttnat på att filtrera bort dig?! :)

  Kat: De skrivs ut för lättvindigt. De marknadsförs som allena saliggörande av läkemedelsbolaget. Det ser dåligt ut när en en läkare som sitter med en reklampenna för Cipralex säger att man antagligen måste äta medicinen hela livet. Ännu värre känns det när man under ett år efter det märker att man mår bra, till o. med bättre, utan medicinen.

  Det var sånt jag tänkte på.

 5. Det är ju ett faktum att vissa människor äter antidepressiva el annan psyk medicin i många år och utan dem sannolikt skulle gå under eller åtminstone må väldigt väldigt dåligt. Så jag tycker nog inte att de skrivs ut för lättvindigt. Där jag känner att det i praktiken kan falera är i uppföljningen av medicineringen och justeringen av doser etc. Brist på läkartider och tider till annan vårdpersonal inom psykiatrin. Sånt.

 6. Ännu apropå SSRI-mediciner: jag håller fullständigt med Kat, jämförelsen är inte så bra. Att på eget bevåg sluta använda antidepressiva mediciner utan uppföljande läkarbesök kan leda till att man börjar må väldigt dåligt. Men den där toppforskaren i artikeln och hans bantningspreparat låter onekligen suspekt.

 7. tomaskarls Says:

  Kat: Självklart! Det har du helt rätt i. Men det utesluter väl inte att den kan skrivas ut för lätt?!

  Yvonne: Kanske ett dåligt exempel. Men ett bra exempel på hur fel en specialläkare kan ha. Ett fel som skulle ha gett mycket klirr i kassan för ett läkemedelsbolag om jag lever till 80.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: