Fasta För Själen

Evenemang som World Earh Hour är fastekurer för det dåliga samvetet. Under en kort tid späker man sig för att rena sig så att man sen kan fortsätta att proppa i sig skit. Under en timme släcker man, så kan man med bättre samvete fortsätta att konsumera sen. För man hade ju faktiskt släckt en HEL timme.

Sånt här leder inte till någon konkret förbättring. Det är ett spel för gallerierna. Alla är med på att spara energi när det är en kul grej under en timme på ett lördagskväll när man kan sitta o. fnissa med levande ljus o. vin. Men säg att hela världen, den del som värmer bostäderna med el, ska sänka inomhustemperaturen med två grader, eller den del som kyler bostäderna med el, att de ska höja temperaturen med två grader, så ska vi se hur intressant det är. (Blev en väldigt invecklad mening det här. Jag antar att Cia, om hon läser ännu, sliter sitt hår).

Den barnsliga o. trotsiga sidan av mig tar över såna här gånger. Därför ska jag ha alla elektriska mojänger jag har påslagna denna timme.

Spelar: Seeman/Rammstein

el12

Annonser

6 svar to “Fasta För Själen”

 1. Upp till bevis då att du har alla elektriska mojänger på.
  Jag tror det inte förrän jag ser det.

 2. tomaskarls Says:

  Kat: Och hur skulle jag kunna bevisa det här?

 3. Om detta varit seriöst och inte ett jippo som allt annat så fort det gäller något viktigt hade jag garanterat ställt upp.Men nu kommer jag prick 20:30 att tända upp i rum jag sällan är i för att visa att jag inte gillar humbug arrangemang där somliga tror att detta förändrar allt.DET GÖR DET INTE I EN FRAMTID SOM KRÄVER MER OCH MER ENERGI.

 4. Tankesultanen Says:

  Jag har jobbat i dag men såg till att släcka ALLT då jag gick därifrån.. undrar hur popilärt det var dock, då jag även släckte i serverrummet där datorernas hjärta ligger.. ;)

  Men å andra sidan.. kan Karolinska släcka ner allt så kan väl jag.. Skål! :)

 5. Oj… jag HADE faktiskt tänkt släcka lamporna, men GLÖMDE.

 6. tomaskarls Says:

  Pelle: Själv släcker jag allt alltid, så mycket det går. Men när det kommer såna här fjantterier så vill man ju sätta på bastun o. öppna balkongdörren, för att det är så larvigt.

  Tank: Kan Karolinska släcka respiratorerna (vilket jag hoppas dom gör, för att spara el) så kan oxo du dra ur sladden till den elektriska filten.

  Yvonne: Det är ju inte försent direkt, lamporna kan du släcka när du vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: