Små marginaler

Ganska hurja det här. Man har köpt en ny båt för 900 miljoner euro. På vägen hem från båtaffären ska man passera under en bro där avståndet mellan båtens högsta punkt och den stora bron är 15 cm. Så vad gör man? Jo, man drar gasen i botten på de sex motorerna från Iso W. som alstrar 114 000 hästkrafter, vilket gör att den 225 000 ton tunga båten drar fram i 20 knop. Detta för att öka avståndet med 15 cm. Då har man en hel halvmeter tillgodo. Hmm… Man ska vara ganska säker på att man verkligen kör där bron är som högst då.

Jag kom att tänka på att tänk om man inte hade tänkt på bron före man började bygga. Man hade kommit till sorabältsbron och sen bara… Oh shit! Vi kommer inte under. Eller ännu värre, man hade märkt det när det brakar till och skorstenen kapar av bron, eller skorstenen bryts av, vilket kanske är mer sannolikt.

Sen kom jag att tänka på ingenjören som planerat skorstenen på båten. Han måste antagligen ha kollat sina kalkyler två eller tre gånger. Det skulle vara pinsamt om den nya båten för 900 miljoner euro inte gick att få hem för att någon hade räknat fel.

Med hjälp av mina matematikkunskaper från gymnasiets korta matematik räknade jag ut att man skulle behöva ungefär 131 lottovinster av den rekordstorlek som ska delas ut ikväll för att köpa sig en sån där båt, och säkert en till för att tanka den.

Spelar: Wild Cherry/Pleij Dätt Fanki Mjuusik Vaijt Båååij

Annonser

2 svar to “Små marginaler”

  1. haha:) ja, dom hade nog inte mycket marginaler inte. Int ens jag kulle ju ha kunnat stå på den nedsäkbara skorstenen när den passerade bron. Men int sku d ju ha varit så farligt fast dom int sku ha tänkt på bron. Då sku den ju ha kunnat lämna hit å kryssa mellan Vasa å Umeå:) Nu när Onyx ska åka sin väg:)

  2. tomaskarls Says:

    Dom kunde ha parkerat den som en bro över Kvarken :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: