Alkoholrelaterat

Det här tycker jag är ett bra exempel på finländarnas komplicerade förhållande till alkohol. Till och med nykterhetsorganisationerna har problem med alkoholen.

Nykterhetsförbundet Hälsa & Trafik driver nämligen en kampanj vars grundläggande budskap är att dricker man alkohol så ska man dricka för att bli så packad som möjligt, att dricka en öl för att man tycker att öl är gott är inget alternativ vill man på Nykterhetsförbunet Hälsa & Trafik tuta i folket. I stället för att dricka en öl för att det är gott, så ska man dricka någå sliskig sockerdricka.

Vill man då inte uppnå en nolltolerans vad gäller alkohol och bilkörning? Nej, tydligen inte. För det står att Nkterhetsförb… ja ni vet vilket, strävar efter att sänka promillegränsen till 0,2 från 0,5. Varför inte sänka den till 0,00?!

Dubbelmoralen hos krögaren som annars jobbar på att få folk att dricka så mycket som möjligt och nu deltar i ett nykterhetsprojekt orkar jag inte ens gå in på.

Annonser

8 svar to “Alkoholrelaterat”

 1. Jag röstar på 0%.

 2. tomaskarls Says:

  Det passar bra för mig.

 3. Noll % är inte möjligt att ha eftersom Alkohol finns naturligt i kroppen. Den finns som en biprodukt av nedbrytningen av födan i tarmkanalen. 0,2 promille är 0,02 %

  Alkoholen höjer blodsockernivåerna kraftigt för att sedan låta dem sjunka långt under normalvärdet, speciellt om man inte äter samtidigt. Resultatet? Man blir trött och mår dåligt.

  Kents spritskola redogör för vad som händer i kroppen då man krökar. Lemonad är inte nyttigt. Bruset kan också vara skadligt.

  http://medlem.spray.se/svalbardifast/spritskola/alkohol.html

 4. Alkohol finns naturligt i kroppen som en biprodukt av nedbrytningen av födan i tarmkanalen. Därför går det inte att uppnå noll promille i blodet. 0,5 promille är 0,05% Det är ju nästan ingenting.

  Alkoholen höjer blodsockernivåerna kraftigt för att sedan låta dem sjunka långt under normalvärdet, speciellt om man inte äter samtidigt. Resultatet? Man blir trött och mår dåligt.

  Här en länk till Kents Spritskola

  http://kentsspritskola.tripod.com/alkohol.html

 5. tomaskarls Says:

  hsg: Lemonad kan inte vara nyttigt…

  Din första kommentar hade annars fastnat i spamfiltret och eftersom jag kollar det rätt sällan hade jag inte sett den.

 6. Det som skiljer i mina båda kommentarer är min åsikt om lemonaden. Tänk att det är så farligt att uttala sig om hur onyttigt det är att dricka lemonad så att det fastnar i censuren.

 7. nemen sori ju ;-P
  Ska kanske lägga till va utmaningen går ut på oxå….(rodnar…)

  1. Gå in på mappen ”Mina bilder”
  2. Välj den 4. eller 7. mappen
  3. Leta fram den 4. eller 7. bilden
  4. Infoga bilden i ett inlägg, å skriv lite om det
  5. Utmana 5 nye, lägg en link till dem du utmanar, och ge besked om utmaningen!

  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: