Lyckad SU Kampanj

För ungefär ett år sedan lanserade Svensk Ungdom kampanjen ”Vart for vintern”, en kampanj för att rädda vintern i dess otrevliga form med sträng kyla och mycket snö.

När vi nu lever i första halvan av Mars 2010 kan man väl utan att överdriva konstatera att det varit en synnerligen lyckad kampanj. Ofta är politik bara en massa tomt prat men här är det annorlunda, här ser vi konkreta resultat i form av frusna vattenledningar, igensnöade gator och fastkörda bilar. Jag antar att den här kampanjen kommer att bli SU:s starkaste trumfkort i nästa val.

Förbundsordföranden Oscar Ohlis menar att vi borde använda mer ekobränslen för att motverka klimatförändringen. Jag är inte helt säker på vad han konkret syftar på när han talar om ekobränslen men jag gissar att det i främsta hand är vind- och solenergi. På något sätt är jag glad att vi inte varit för beroende av sådana energiformer den här vintern. Jag misstänker att det skulle ha blivit ganska kallt i ett och annat hus.

Nu återstår det att se hur nästa vinter blir. Den här ”riktiga” vintern som vi har haft (ännu har) har ju orsakat en hel del extra utsläpp pga ökad energiåtgång till uppvärmning och pga snöröjningen. Blir det varmare då igen?

Annonser

3 svar to “Lyckad SU Kampanj”

  1. Det kommer att bli MYCKET varmt i sommar p.g.a. att alla släppt extra mycket i vinter…

  2. tomaskarls Says:

    SyM: Vi får se. Men om inte, så kan säkert SU köra en ”Ta hit sommaren igen” kampanj. SU:s kampanjer är bevisligen skrämmande effektiva.

    Jenny: He, he…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: