Eva Biaudet for Minoritetsombundsman!

Regeringen har valt Eva Biaudet till minoritetsombudsman. Hon var inte formellt kompetent men man ville ha henne så hon beviljades dispens från kravet på en högre högskoleexamen. Sen ordnade man ett litet spel för gallerierna genom att intervjua några andra innan man slog stämpeln på. Precis som att man på allvar skulle ha suttit och funderat ”Hmmm… Vem ska vi ta?” efter intervjuerna när man två veckor tidigare hade beviljat Eva undantagslov.

Det här ser väldigt illa ut. En sökande som har de rätta kontakterna beviljas dispens av de rätta kontakterna och det är sedan dessa rätta kontakter som väljer henne till tjänsten.

Man hör ofta politiker tala om att vi inte kan göra si eller så för att det sänder fel signaler hit eller dit. Eller så ska vi göra det ena eller det andra för att markera något. Vad sänder det här för signaler? Jo, att formella krav egentligen inte betyder något bara man är ”rätt” person.

Varför överhuvudtaget ställa upp några formella krav när det i praktiken är en politisk utnämning?Det minsta man kunde göra i en sån här situation vore att slopa alla formella krav för alla.

Usch! Va ruttet allt är egentligen…

Spelar: 5/4-Rammstein


6 svar to “Eva Biaudet for Minoritetsombundsman!”

 1. maria Says:

  Men om hon är rätt person för jobbet så är det väl bättre än en mindre rätt med rätt utbildning?

 2. tomaskarls Says:

  Maria: Så varför då ha formella kompetenskrav om det är den rätta personen som söks?

  Det finns tex många duktiga lärare som jobbat länge bara på vikariat för att de inte har den formella lärarkompetensen. Varför inte då oxo ge dessa dispens när en ny tjänst tillsätts? Till exempel…

 3. Ja det är ju en utmärkt idé!
  Jag saknade alla formella kompetenskrav när jag sökte min tjänst… Jag tror egentligen att tillsättning av dom flesta tjänster är spel för gallerierna.

 4. tomaskarls Says:

  Maria: Hoppas att inte de som sköter kärnkraftverken är tillsatta på såna grunder :)

 5. Tankesultanen Says:

  Å andra sidan är det väl alltid ”rätt” person som söks för en tjänst. Och då är det väl okej om man beviljar dispens på någon punkt för någon som inte uppfyller alla krav. Om den personen är rätt. Annars stänger man ju ute folk. Men sure, jag fattade din point oxå.

  Kan dock säga att ser man ut som Eva Biaudet och har ett så fint franskklingande namn sin helsinforsdialekt till trots, så vore jag beredd öppna alla dörrar för henne..! ;)

 6. tomaskarls Says:

  Tank: Ja, det beror ju helt på hur man definierar ”rätt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: