Nattens drömmar

Inatt drömde jag om snöröjning. Jag drömde att jag skottade snö med traktorn hemma i Byhåla. Sen i samma veva drömde jag att det var senhöst och att jag mitt i allt höll på att köra fast med traktorn på en blöt och gyttjig väg.

Det fick mig, nu när jag är vaken och sippar på den första koppen kaffe, att tänka på senaste vinter och den värsta snöperioden. Specifikt tänker jag på den där dagen då det var grym snöstorm. Föräldrarna var bortresta så jag åkte till Byhåla direkt efter jobbet för att röja snö. Det första jag gjorde var att köra fast med bilen ute vid riksåttan så att jag fick plumsa i höga snödrivor med mina kontorsråtteskor de ungefär 400 metrarna upp till där traktorn fanns, sen gräva lös bilen ur snön, ägna några timmar åt att skotta snön för att se allt driva igen nästan direkt, sen när allt var nästan färdigt köra fast med traktorn i ett dike och slutligen få parkeringsböter i stan för att snödrivor var parkerade på alla lediga platser.

Plötsligt får jag dåligt samvete över att jag i mitt stilla sinne gnällt på värmen i sommar när det varit som varmast. Plötsligt känns det helt ok med över 30 grader i skuggan.

Annonser

3 svar to “Nattens drömmar”

  1. All den där snön var nog värre…

  2. Tankesultanen Says:

    Haha.. din verklighet är mycket galnare än dina drömmar! ;)

  3. tomaskarls Says:

    Yvonne: Jag håller med…

    Tank: Ja det är den ibland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: