En del av kvällens käk

Jag ska inte tråka ut er med hur jag fixade till klyftpotatis, stekte entrecoten och värmde den färdiglagade bernaise såsen, det börjar vara another day in the office nuförtiden. Det som var nyskapande med kvällens session i köket var djävulssylten.

Jag minns inte att jag skulle ha lagat djävulssylt tidigare, men jag är inte 100% säker. När jag handlade ingredienserna och började ställa till fick jag flashbacks, som att jag skulle ha gjort det tidigare. Men det är nog det att jag har tänkt göra det länge, men det har inte blivit av förrän idag. Hmmm…

Jag vet inte hur djävulssylten bäst kommer till rätta, jävligt god var den bara i sig själv iaf. Jag åt den med en entrecote, klyftpotatis och bernaise sås. Men jag kan tänka mig att den funkar helvetes bra oxo med kyckling tex.

Receptet tog jag från Jennys blogg (samma Jenny som igår). Det är ok men bör modifieras lite. Precis som J. säger är 330 gr. socker för mycket. Jag trodde inte på henne så jag hällde i hela paketet med 330 gr. Men sötman blev för dominerande i slutresultatet, sötman täckte de andra smakerna. Så jag rekommenderar 3/4 delar av ett 330 grams paket.

Receptet kan ni kolla direkt från J.:s blogg.

Klicka på bilderna så blir de större.

12 svar to “En del av kvällens käk”

 1. Fina bilder. Det lönar sig att klicka på RHCP und so weiter. (tips för den som inte förstår bättre)

  Men fanns det inget kul att skriva om Oregano?!!

 2. Just det! Djävulssylten! Tack att du påminnde Tomas.. att den finns och bör kokas! :)

 3. tomaskarls Says:

  Kat: Nä, Oregano är tråkigt :)

  Jenny: För all del :)

 4. Kan absolut rekommendera att äta det med kyckling oxå (testats många gånger :)) Igår åt jag iaf det för första gången med gris inréfile och det var wunderbart!!

  Har förresten gjort djävulssylten en par gånger och den smakar aldrig likadan, men de har väl att göra med att blandningsförhållandena alltid brukar va lite olika från gång till gång :) Men de e ju de roliga me matlagningen, att experimentera dvs..

 5. Testade en gång att tillaga djävulssylt med enbart paprika (ingen tomat) och det blev enligt min högst personlig åsikt ännu godare. Djävulssylt på grillad chevré toppar det mesta!

 6. tomaskarls Says:

  Sussi: Testade med kyckling nu ikväll, passade mycket bueno det oxo. Slurp! :)

  Anni: Ok, får testa det next time kanske…

 7. Det ska jag testa. kanske redan idag! tack :-)

 8. Åååh, mums det är så djävulskt gott. Ska just koka min andra sats på några veckor :) Har hård åtgång här i huset, men det är även en prima ”gå-bort-present” :)

 9. Den blev väldigt populär här hemma. Fast inte så syltig i konsistensen. Måste nog göra fler omgångar, syltsockret fanns bara i 1 kilos påsar :-)

 10. tomaskarls Says:

  Mariella: Kanske du har några tips till vad det passar extra bra då om ni ligger på en sån konsumtion hos er?! :)

  Maria: Va? Kände du inte till denna?! Du som ju… ”lever” mat, och vet allt om mat :)

  Det syltar till sig avsevärt när du har haft det i kylskåpet över natten, om det nu finns något att ha i kylskåpet kvar när natten kommer.

 11. De e ju gott till nästan allt, eller åtminstone allt jag provat på hittills… Åt det till grillat älgkött en gång, en gång satt ja de ovanpå älgkötte å sen gratinera i ugnen. Tom med bryggarstek passa de… :) I går med stekt kyckling och vitlöksgratäng…

 12. tomaskarls Says:

  Mariella: Slurp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: