Nattens drömmar

Inatt drömde jag tre drömmar på samma tema, med samma röda tråd, med samma känsla. Ni vet hur man ibland när man drömmer riktigt kan känna en viss känsla, framkallad av drömmen.

Den första drömmen gällde jobbet. Det är den jag minns sämst eftersom jag drömde den först. Det handlade om att jag kom i en situation där jag måste göra något som jag vanligen inte gör. Jag skulle laga ett dokument som behövs vid transporter men jag visste inte vad som skulle stå där. Jag frågade folk om råd men fick inga svar. Jag letade efter en modell men hittade ingen. Och bråttom var det, och mycket stod på spel, och allt var upp till mig. Tiden rann iväg och jag kom ingen vart. Jag kände att snart är det för sent och det är inget jag kan göra. Där någonstans vaknade jag.

I den ändra drömmen befann jag mig i en stor stad. Jag vet inte vilken. Nu när jag tänker på det fanns det tecken på att det kunde ha varit Helsingfors, Stockholm eller Göteborg. Jag bodde, eller vistades iaf, i en lägenhet uppe på en hög backe. Mitt i allt uppstod en situation att jag snabbt, snabbt måste iväg med bilen. Fråga inte vart och fråga inte varför. Men iväg med bilen skulle jag och bråttom var det. Så jag sprang ut ur lägenheten och ner för den enorma backen. När jag kom ner märkte jag att bilen inte fanns där, att jag ju hade parkerat den uppe på backen. Så jag började ta mig upp för backen, något som var enormt tungt. Redan i början kändes benmusklerna som de känns i slutet av ett tufft spinningpass. När jag äntligen kom upp för backen hittade jag inte bilen där jag trodde den skulle vara. Jag började misstänka att den kanske ändå fanns där nere. Det här upprepades flera gånger och projektet att ta sig upp för backen blev bara tyngre och tyngre tills jag helt enkelt inte orkade. Men bilen hittade jag inte. Då i något skede vaknade jag.

I den sista drömmen skulle jag hålla en föreläsning. Jag kom till salen där jag, tydligen, skulle föreläsa. Den var fullsatt med folk. Jag satte mig ner vid bordet framme i salen, vänd mot publiken, och började starta upp min laptop. I det skedet slog det mig att jag inte hade förberett mig det minsta och att jag inte hade en aning om vad jag skulle tala om. Jag spelade med. Pynjade med datorn så mycket som möjligt för att vinna tid, hela tiden medveten om att snart blir jag avslöjad. Då plötsligt dök det upp en man som tydligen oxo skulle delta. Det skulle bli någon slags debatt mellan honom och mig. Han började tala och sa att han tar sitt anförande först så får jag fortsätta sen. ”Bra”, tänkte jag. ”Då får jag ju reda på vad det handlar om före jag själv måste öppna käften. Så kanske jag kan hitta något att säga”. Ungefär där vaknade jag. Mannen hann aldrig börja tala i drömmen så jag vet inte vad det handlade om.

Den röda tråden i alla tre drömmarna var känslan av panik och maktlöshet. Samma känsla som man får när man sitter i en taxi som fastnar i en trafikstockning då man är på väg till ett flyg som ska ta en till något viktigt möte eller någon viktig plats. Man känner hur tiden rinner ut, att det kommer att gå illa och man kan inget göra. Man är fast i klistret.

Analysera det ni!

Edit ca. en halv timme efter att jag postat inlägget: Då jag hade skrivit klart sökte jag på You Tube efter någon passande videosnutt relaterad till drömmar att sätta upp som avslutning på inlägget. Jag valde slutligen den här bilden i stället för en video. MEN, en av de första videorna som kommer upp när man söker på ”dream” är låten Dream On med Aerosmith. Jag lyssnade på den så länge jag sökte vidare, men beslöt mig alltså för den här kivoga bilden. OCH, gissa va!!! När jag ca. 20 minuter efter postning klickar in mig på Radio Rock, vilken låt tror ni är den första som spelas??? JO, just Dream On med Aerosmith, den jag just lyssnat på! Vad är sannolikheten för det??? Väldigt, väldigt liten skulle jag säga. Om inte DET HÄR är ett tecken från högre makter så vad är då tecken från högre makter?!?! Frågan är bara vad dom försöker säga.


4 svar to “Nattens drömmar”

 1. Drömmer också ofta sånt där om situationer jag tror att jag inte kommer att klara. Att jag ska vara med i en teater eller dansuppvisning och inte kan vare sig min roll i teatern eller koreografin i dansen, jag bara hänger med så gott jag kan. Eller så drömmer jag att jag måste ringa viktiga samtal, som nödsamtal, och telefonen funkar inte….

  Om du ska Dream On verkar det nog ändå vara som att drömmarna kan ha ett viktigt budskap, så du ska inte vara rädd för dem utan ”leta koma bara” så kanske lösningen infinner sig…

 2. Jag brukar ha sådana där stressdrömmar med. Eller rättare sagt, jag har en som är återkommande. Jag ska flytta, packar och packar och ändå när jag borde vara färdig, fick det hur mycket som helst kvar.
  Låten gjorde mig förvånad. Eller rättare sagt, den lät inte som den Aerosmith jag är van vid..

 3. finns ska det stå istället för fick ..

 4. tomaskarls Says:

  Yvonne: Det där med låten från radio var riktigt spooky tycker jag.

  Kat: Jag har nog drömt någå liknande tidigare, men inte tre drömmar på samma natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: