Jesus, Chuck Norris och en präst

Jesus, Chuck Norris och en präst färdades tillsammans i en båt. Resan var lång och det blev tråkigt i båten. För att få tiden att gå beslöt Jesus att ta en promenad på det omkringflytande vattnet. Så han vandrade omkring på vattnet runt båten en stund, sträckte på benen och funderade på vad han skulle göra när han kom till himlen.

När han satte sig i båten igen berättade han för de två andra att det hade varit en trevlig promenad och ett bra sätt att bryta tristessen. Chuck beslöt att göra det samma. Men idrottsman som han är gick han inte omkring och fantiserade om himlen utan gav sig ut på en ordentlig löptur. Chuck joggade iväg på vattnet och kom tillbaka efter ett par timmar. 50 km, hade det blivit berättade han för Jesus och prästen samtidigt som han torkade bort en liten svettdroppe i pannan.

Prästen skruvade otåligt på sig i båten. Han var fruktansvärt rastlös och kände att han skulle vilja sträcka på benen. Han frågade Chuck och Jesus om de trodde att han också skulle kunna ta en sväng på vattnet. Det verkade ju ganska otroligt att man kan gå och springa på vatten, men bevisligen hade de två andra just gjort det. Chuck och Jesus sa att det är upp till honom själv om han vill testa. De kan inte säga om han klarar det eller inte. Efter att ha funderat en stund beslöt prästen att pröva. Han ställde sig på relingen, tog ett djupt andetag och hoppade ner på vattenytan.

Det visade sig att det skulle bli prästens sista andetag. I stället för att få fäste på vattenytan sjönk han som en sten och drunknade. När prästens döda kropp flöt upp och blev liggande bredvid båten drabbades Jesus av dåligt samvete.

– Vi borde kanske ändå ha berättat för honom om stenarna, sa Jesus med djup ånger i rösten.

Chuck tittade oförstående på Jesus, som man ser på någon som just sagt något som man inte fattar ett jota av, och frågade förvånat.

– Vilka stenar?

Annonser

4 svar to “Jesus, Chuck Norris och en präst”

  1. Jag hade den här sagan som högläsning åt mina taekwondovänner i lördags. :) Det var uppskattat!

  2. tomaskarls Says:

    Jenny, är den inte vacker?! Lustigt att inte fler kommenterat den. Folk har tydligen ingen smak :)

  3. De vågar kanske inte. Tänk om man säger nåt fel och så är en roundhousekick i bakhuvudet innan man hinner avsluta meningen.

  4. tomaskarls Says:

    Precis :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: