Torsdagsfilosofi

Jag slötittade just på nyheterna igen. Det är en dålig vana jag lagt mig till med. Dålig för att man inte direkt blir på bra humör, eller fylls med framtidstro när man ser på nyheterna.

Räntan sprider sig över Europa, smittar land efter land. Grekland, Italien, Irland och Portugal är redan sjuka i räntan och ligger på sjukhus. Nu har oxo Spanien smittats. Förhoppningsvis är det bara ett lindrigt symptom som orsakas av valet kommande helg. Förhoppningsvis försvinner symptomen efter veckoslutet. Häromdagen läste jag att oxo Frankrike hade nyst till i vad som kunde vara ett symptom på ränta. Om Frankrike blir sjukt är det ungefär som att den ene av två specialistläkare på sjukhuset som behandlar Ränta insjuknar.

Det känns som att det sakta men säkert håller på att gå åt helvete. Ungefär som när Titanic sjönk. I stället för att man pumpar ut vatten pumpar man in pengar, men som det rann in mer vatten i Titanic än man kunde pumpa ut så rinner det ut mer pengar än man kan pumpa in i krisländerna.

Sen berättade dom att Nokia ska säga upp ungefär halva världen, eller åtminstone 1700 pers. här i Finland. Nokia, den finländska nationalskutan som navigerade fel i sin fartblindhet och körde på grund. Visserligen sjunker man inte då man står på grund. Men fartyget tar in vatten och behöver hjälp. Och hjälp har man fått av det amerikanska räddningsfartyget Microsoft. Men de gör ju inte sånt av välvilja. Men vet ju vem som är kapten på Nokia efter det och vem som säger vart man seglar.

I Ungern blåser hårda högervindar, igen. Rasismen har ökat lavinartat de senaste åren berättade dom. Och ja… Jag minns inte i detalj vad som sades i inslaget men efter tänkte jag bara att ”Suck! Lär sig mänskligheten aldrig?”. Och nej, det gör vi inte. En generation kanske lär sig, men sen börjar det om.

Så verkar det som att Finlands sjukhus är fulla med läkare som har laddat ner sina betyg från internet. Hur man kan jobba som läkare i 13 år, om man inte är det, utan att bli avslöjad är ju sen en intressant fråga. Nu ska polisen inleda någon förundersökning mot Valvira, myndigheten som övervakar läkarna, med anledning av det här. Varför fattade jag inte. Men skulle inte samhällets institutioner kunna lägga alla resurser på att reda ut härvan med falska läkare nu och låta bli att hacka på varandra?

Suck!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: