Tidningshögen-igen

Uppdaterad med den senaste månadens världshistoria.

Övriga kommentarer är väl överflödiga.

Tidningshögen 28.7.2012.

10 svar to “Tidningshögen-igen”

 1. har du koll på hur många årsverk / tidningar det är ?

 2. tomaskarls Says:

  Nä, tyvärr har jag inte det. Minns inte exakt när jag började. De är inte i kronologisk ordning heller. Det irriterar lite.

 3. Så börjar det oftast när man skapar något nytt, spontant, sen växer det och man har inte en aning om vad det ska bli. När man väl kommer lite längre och ser resultat ser man också vad man kunde gjort annorlunda.

  Du har nu 2 möjligheter, 1:a är att justera from den dagen du kommer på en förbättring eller bara släppa tanken på att den skulle vara annorlunda och acceptera att såhär ska högen vara, piste, och fortsätta som vanligt.
  Det 2:a är att du går tillbaka och korrigerar, dvs. sorterar och räknar om högen.

  Eller varför inte ett 3:e alternativ att skippa tidningarna och börja med något annat, vad månne det kunde va?

 4. tomaskarls Says:

  ”Så börjar det oftast när man skapar något nytt, spontant, sen växer det och man har inte en aning om vad det ska bli. När man väl kommer lite längre och ser resultat ser man också vad man kunde gjort annorlunda.

  Du har nu 2 möjligheter, 1:a är att justera from den dagen du kommer på en förbättring eller bara släppa tanken på att den skulle vara annorlunda och acceptera att såhär ska högen vara, piste, och fortsätta som vanligt.”.

  Så här långt är det ju precis som med livet i allmänhet. Först när man kommit en bit vet man hur man borde ha börjat. Då kan man antingen acceptera det som det är och fortsätta i samma spår, eller ändra det från den dagen och framåt :)

  Lustigt att du skrev som du gör för jag har många gånger tänkt att tidningshögen kunde symbolisera livet :)

  Det man inte kan göra med livet är dit alternativ 2. Man kan inte gå tillbaka och korrigera, hur mycket man skulle vilja med vissa saker.

  Alternativ 3 är alltid en möjlighet men inte aktuellt nu.

 5. Nej, man kan inte gå tillbaka i livet och korrigera, men man kan istället kompensera, ersätta eller gottgöra.

 6. tomaskarls Says:

  För vissa saker kanske.

 7. Äsch, kom igen, i Finland finns det ju inte livstid utan benådning i teorin. Menar att det finns i verkligheten?

  I syfte att inge hopp skulle jag skulle vilja påstå att det alltid FINNS en gottgörelse, ersättning eller kompensation som läker/lindrar/reparerar/kompenserar nybörjaramatörsklanteriet/felet/skadan/misstaget/slarvet/sveket, men problematiken enligt mig ligger i att processen att åtgärda är så lång, det är så svårt att hitta rätt, det som passar till vad, och förutom att det ska vara rätt så ska även båda sidorna/parterna acceptera ersättningen/gottgörelsen/kompensationen och slutligen också ha råd med det. Det påskyndas inte direkt av den föreliggande obligatoriska perioden av utredning/reflektion/sortering/felsökning/sorg&ilskearbete och ibland hinner tiden gå ut eller så tryter kunskapen eller så tar resurserna slut.
  I teorin klarar väl de flesta att klura ut förnuftsmässigt vad som är viktigaste om någon frågar men i praktiken där även känslorna finns… Det är en oerhörd svår konst att förutse, prioritera och fördela resurser på ett demokratiskt rättvist sätt på individnivå, rent praktiskt.

  Det levande livet är en långsam process som går att påskynda lite med rätta medel och gynsamma förutsättningar men långt ifrån på samma sätt som man kan en död produkt produktion.

  Sammanfattningsvis skulle jag vilja påstå att livet fortfarande är på en väldigt amatörmässig nivå och att man inte ska förvänta sig mer än det, trots evolutionens framgång ;-)

  Förrästen, oavsett hur god kaffe din kaffebryggare brygger så fungerar den onekligen även som ögongodis, himla stilig är den! Wauw!
  Fast vad som är vackert ligger i betraktarens ögon, det är även en konst att se skönheten i ”odjuret”, eller det du såg i den medtagna jukkapalmen häromveckan. Skulle inte förvåna mig om den kvicknar till så småningom när den samlat nog med krafter du gett den.

 8. tomaskarls Says:

  Jösses vilken utläggning! Det blev djupt och invecklat det här :)

  Det beror ju förstås helt på vad man konkret talar om. Mycket kan man säkert kompensera, gottgöra eller ersätta. Men jag håller ändå fast vid att det inte gäller allt. Som sagt, det beror på vad man talar om, och mer konkret tänker jag inte gå in på det.

  Ja visst är bryggaren snygg. Jag har ju valt den själv :)

  Jukkapalmen är inte direkt snygg men den har ett affektionsvärde, den har hängt med så länge. Den klarar sig nog men växer inget vidare för tillfället :)

 9. maria med litet m Says:

  ”…Jukkapalmen är inte direkt snygg men den har ett affektionsvärde, den har hängt med så länge…”

  Nej men Thomas, hur kan du säga så? Tänk om Jukkapalmen skulle säga det samma om dig sina kompisar! Så kan man väl inte förolämpa sin livspartner :)

  Och förresten om bryggaren – jag måste koka kaffe åt dig nån morgon så förstår du vad som är skillnaden med en bryggare och en bryggare.

 10. tomaskarls Says:

  maria: Nå, ”livspartner” är väl lite att ta i :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: