Explosion vid Sormossen

Har ni hört vad som hänt?! Förbränningspannan vid den nya sopförbränningsanläggningen på Stormossen exploderade i morse. Den kraftiga smällen hördes över ett stort område.

Informationen om händelsen är ännu knapphändig men det har kunnat konstateras att ingen människa skadades. Situationen på platsen är kaotisk och de materiella skadorna undersöks som bäst. Det är omöjligt att säga när man kan återuppta sopförbränningen på Stormossen.

Den största skadan hittills verkar vara att en stor mängd oförbrända sopor spreds över ett stort område på grund av smällen. På grund av hur processerna på Stormossen är planerade kastades soporna högt upp i luften och regnade sen ner långt från själva anläggningen, ända här inne i Vasa centrum har det påträffats soppåsar.

För att samla ihop de omkringspridda soporna och och undvika skadeståndskrav har bolaget bakom Stormossen handlat snabbt och ber allmänheten om hjälp. Under den kommande veckan betalar man i medeltal 1,5 EUR per kilo sopa som man för till Stormossen. Via den här länken hittar ni de exakta instruktionerna för sopinsamlandet, och en mer specifik prislista.

 

Annonser

2 svar to “Explosion vid Sormossen”

  1. U is funny guy Tomas. Veeeli funny. :D

  2. tomaskarls Says:

    Jasså Liz, du tycker det är kul när det regnar ner sopor över hela nejden :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: