Taxidriver II

Flera gånger när jag stigit in i en taxi där nere har chaffisen blängt på mig och frågat vad det är frågan om, varför jag är så arg, direkt jag stängt dörren. Först fattade jag inget. Jag tänkte att jag den här gången råkat ut för en surpuppa som är bitter på allt och vill käbbla med utlänningar.

Men sen en gång kom det fram att chaffisen tyckte att jag slår igen dörren för hårt, med en smäll, och tolkar det som att jag är förbannad. Och när jag tänkte efter så stämmer det. Det hände också nu under senaste tripp när jag åkte med några av de lokala kollegorna och dom undrade varför jag är så arg mitt i allt.

Taxibilarna där nere är nämligen ganska klent byggda, tunn plåt och lätta dörrar. Så när man är van vid en Volvo S60 dörr byggd för familjebruk i Norden och sen, utan att tänka efter, hoppar in i en gasdriven liten Chevrolet med tunn plåt, som många gånger är ganska sliten och man vill försäkra sig om att dörren hålls fast, och tar i med samma kraft som med Volvon, så smäller det ganska ordentligt.

Common-automotive-door-locks-problems-and-respective-correction

3 svar to “Taxidriver II”

  1. Min dotter stänger bilförare på min Kia som om det vore min gamla Volvo 745a. En – vad ska man säga – rejäl stängning av dörr.

  2. tomaskarls Says:

    Jag antar att hon stänger ”bildörren” :)

    Hon skulle få sura blickar i BA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: