Arkiv för februari, 2013

9/11 Och Konspirationsteorierna

Posted in Uncategorized with tags , , , , , , , on februari 22, 2013 by tomaskarls

Jag har kollar lite på nätet den senaste veckan (i brist på ett liv) på det material som finns om 9/11.

Det som verkligen stör mig är att det ännu finns konspirationsteoretiker där ute. Folk som envisas med att försöka övertyga andra om att 19 personer, av vilka flera ännu lever, fast en av deras pass hittats i ruinerna av Ground Zero, med rakblad som vapen lyckades kapa fyra flygplan. Och att efter kapningen lyckades tre av kaparna, som bevisligen hade tagit flyglektioner med pyttesmå flygplan och även med dessa uppnått väldigt dåliga resultat, göra saker som en erfaren stridspilot ännu idag skulle ha svår att genomföra. Den första, han som just och just klarat att flyga ett litet enmotorigt plan tidigare, lyckades med att i världens bäst bevakade luftrum (det över Pentagon) flyga ett stort avancerat flygplan i såna manövrar att flygledningen var övertygade om att det var ett militärflygplan, krascha det in i Pentagon i ett hål mycket mindre än själva flygplanet och få 60 ton flygplan att mer eller ännu mer gå upp i rök. Och konstigt nog finns inga filmer från övervakningskameror.

Två av de andra kaparna, som är just och just kapabla att flyga små flygplan, lyckas flyga sina respektive flygplan en lång tid utan att någon på marken gör något fast man vet att de är kapade, och till sist flyga dom in i WTC tornen i NY. Mitt i prick och med manövrar som får erfarna stridspiloter att höja på ögonbrynen. Inte nog med det. Kaparna lyckas få planen att träffa byggnaderna så bra att de efter att ha brunnit runt en timme mitt i allt pulveriseras. Alltså, byggnaderna som är byggda att klara flyplanskrascher och tidigare har klarat liknande påfrestningar av väder och vind, faller nu till marken i fritt fall och pulveriseras efter att ha brunnit smått i en liten del av byggnaden i runt en timme. Utöver tvillingtornen lyckas kaparna få en tredje byggnad, WTC 7 som aldrig träffats av något flygplan, att kollapsa senare på kvällen.

Well, jag kunde fortsätta. Men jag tror ni förstår min point. Jag säger inte vad någon annan borde tycka eller tänka. Jag hoppas bara att alla tar sig tid till att titta på tex filmen här nedanför, och sen dra sina egna slutsatser.

Kicken som man spinner för

Posted in Uncategorized with tags , , , , , , , on februari 12, 2013 by tomaskarls

En av mina kusiner definierade i sin barndom is som ”halket som man skrinnar på”. Det, kanske inte rimmar, men liknar ”kicken som man spinner för”, ett uttryck som dök upp i min skalle för 20 minuter sen då jag kom in genom dörren efter ett spinningpass.

Ikväll var tredje passet efter min comback som följde på fyra månaders mer eller mindre fysisk dekadens. Jag har spunnit en gång i veckan och däremellan tränat några lugnare pass de senaste tre veckorna. Hittills har jag inte känt den där ordentliga kicken, mera varit slut och eländig. Men ikväll när jag steg in genom dörren kände jag mig hög. Det är den kicken som man spinner för.

Intressant annars att notera hur relativt snabbt formen ändå kommer tillbaka, när man jämför kvällens pass med det för tre veckor sen. Då fick jag just och just upp pulsen till 173 och ikväll visade mätaren 183 som mest.

Bild från spinningsalen

Intellektuell doping

Posted in Uncategorized with tags , , , , , on februari 2, 2013 by tomaskarls

Det var en del snack om doping härom sistens då Lance Armstrong grät ut hos Ophra för att tjäna x antal miljoner dollar (hittar inte tecknet på tangentbordet) och berättade att han hade dopat sig då han cyklade. Nå, det om det.

I morse när jag jag löste veckans korsord i VBL slog det mig att doping ju oxo förekommer i korsordslösningsvärlden. Det absolut bästa medlet i den sporten heter Google, och det är skrämmande effektivt. Det finns oxo synonymordsböcker och sånt, men de kan inte mäta sig med Google. Google är oxo väldigt lättillgängligt, och mycket beroendeframkallande för korsordslösare.

Så man blir tvungen att ta ställning moraliskt då man löser korsord. Ska jag googla eller ska jag inte? Själv har jag valt den rena vägen, nämligen ingen googling får förekomma före nästa lördag då det nya korsordet kommer. Jag vet att alla (nämner inga namn) inte  tänker så. Det förekommer Google och alla möjliga uppslagsböcker redan i början av veckan för många. Men det får stå för dom.

Mitt resultat utan intellektuell doping efter fyra kaffekoppar i morse.

korsord (1)